Terug naar Mensen maken de stad

Kunst, cultuur, recreatie en sport

jong en oud moeten zich kunnen vermaken in de stad’

12.01  Het Beatrixpark omvormen tot ‘Vondelpark’

Er kan zoveel meer met deze stad.

Almere heeft een mooi park vlakbij de stad, namelijk het Beatrixpark. Dit park kan volgens ons veel intensiever gebruikt worden voor recreatieve doeleinden. Wij willen dat het een echt stadspark wordt, waar mensen naar festivals zullen gaan, waar openlucht concerten gegeven worden en waar mensen zich heerlijk kunnen ontspannen. Ook een aantal parken is nu te kaal, evenals de kuststroken. Er mag best meer ondernomen worden op dit gebied.

12.02  Meer evenementen en festiviteiten naar de stad halen
Wij juichen het toe als er meer festivals, evenementen en festiviteiten in onze stad gehouden worden. Dit kunnen kleine evenementen zijn of grote festivals van buiten de stad. Almere staat al lang bekend als slaapstad en het wordt tijd dat dit verandert.

12.03  GLP wil Almere kennismaken met de diversiteit aan restaurants
Voor de animo die we hebben qua restaurants kunnen we jaarlijks een proefeet organiseren, waarin de restaurants drie dagen lang, voor een paar Duyten per gerecht, kennis worden gemaakt met culinair Almere. De diversiteit aan kookkunsten van de deelnemers staan garant voor een bijzondere smaakervaring. Naast het proeven van de heerlijkste gerechten, wordt ook een uitgebreid en gevarieerd entertainment programma geboden.

12.04  Sporten voor iedereen mogelijk maken
Er moet bij de realisatie daarvan zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van marktpartijen om dit te realiseren.

12.05  Het liefst in elke stadskern een (buiten) zwembad
GLP ziet het liefst in elke stadskern een zwembad en het liefst uiteraard met een buitenbad. We moeten bekijken of we dit mogelijk kunnen maken doormiddel van bijv. sponsoring. Mocht dit niet lukken, dan moeten we kijken of dit op een andere manier mogelijk kan worden gemaakt.

12.06  Recreatiemogelijkheden voor jong en oud in de wijkcentra
Aangezien de wijkcentra straks veel open zijn en vrij toegankelijk voor de mensen uit de buurt, zijn dit geschikte plekken voor allerlei activiteiten. Er kan van alles worden georganiseerd. Bijvoorbeeld activiteiten voor kinderen en kaartje leggen voor ouderen. We geven de mensen hiermee meer mogelijkheden om dingen buiten de deur te ondernemen.

12.07  Een Uitkrant uitbrengen met alle activiteiten in Almere
Hoewel het aantal activiteiten nog niet afdoende is en er ook weer veel verdwenen zijn de afgelopen jaren, menen wij dat er toch genoeg te doen is in Almere om een volwaardige Uitkrant uit te kunnen brengen. Het liefste willen wij dit door het VVV laten doen. De gedachte achter deze Uitkrant is dat Almeerders beter op de hoogte zijn van wat ze in hun eigen plaats kunnen doen. Wij hopen ook dat dit een stimulans zal zijn voor bewoners om meer activiteiten te bezoeken. Hier zijn ook de organisatoren bij gebaat. Almere moet steeds meer een levende stad worden en een eigen identiteit opbouwen. ‘Almeerders laten recreëren in hun eigen stad’, dat is ons ideaal. Deze krant zou dan bijvoorbeeld liggen bij de Schouwburg, stations, bioscoop en scholen.

12.08  Speeltoestellen moeten altijd worden onderhouden
De veiligheid van kinderen staat bij spelen voorop. Daarom moet het onderhoud van speeltoestellen in speeltuinen altijd een prioriteit zijn. Dit is een punt waar nooit en te nimmer op bezuinigd mag worden. Verder is het vreemd dat de speeltuinen en speeltoestellen op veel plekken in de stad verdwenen zijn. Ze zijn verwijderd en daarna worden er helemaal geen speeltoestellen teruggeplaatst. Deze afbraak mag wat ons betreft stoppen. De stimulans om buiten in de frisse lucht te gaan spelen moet immers blijven.

12.09  Graffiti plekken creëren
Er moeten genoeg graffiti plekken zijn in Almere om aan de behoeften van graffiti spuiters te voldoen. Verder moet er natuurlijk gehandhaafd worden. Graffiti spuiten buiten de speciaal aangewezen gebieden is niet acceptabel.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://almere.groenliberalepartij.nl/verkiezingsprogramma/mensen-maken-de-stad/kunst-cultuur-recreatie-en-sport/