GLP blijft zichtbaar

Op weg naar een Almere om nog trotser op te zijn

Wij werken aan een Almere waar jouw mening er weer écht toe doet en waar iedereen erbij hoort. Daar hebben we jouw hulp voor nodig. Zo ben jij! de kracht van GLP.
Allereerst moet de dienstverlening in de stad weer écht om jou gaan draaien. Wat ons betreft maken we van Almere de klantvriendelijkste gemeente van Nederland. Daarnaast gaan we ervoor zorgen dat Almeerders meer dan ooit mogen meebeslissen, met meer ruimte voor ideeën uit de stad. We vragen je vaak om je mening en gaan daar serieus mee aan de slag.
We blijven wel realistisch. Politiek bedrijven betekent keuzes maken en beslissingen durven nemen. Niet alleen populair willen zijn, maar de begroting op orde houden. De stad vernieuwen, zonder te vergeten ‘hoe het vroeger was’ en zorgen dat iedereen zich thuis voelt en mee kan (blijven) doen. Dat alles in blijvend contact met de inwoners, ondernemers en belanghebbenden. Daarom zijn we permanent zichtbaar in wijken, verenigingen en ondernemingen. Wij. weet wat er speelt! Doe jij mee?

GLP doet het anders

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen lag de opkomst maar op 45,5%, dat vinden wij veel en veel te laag. Het geeft maar weer eens aan, dat de burger geen vertrouwen meer heeft in de politiek. We weten wel dat de anti-Floriade partijen verloren hebben, dus we zien in, dat het stoppen van de Floriade geen zin meer heeft. De burger heeft gestemd, dus laten we in ieder geval proberen om nu met z’n allen er toch nog een succes van te maken. Natuurlijk blijven wij onze kanttekeningen houden bij dit project, maar we steunen de minderheid die gestemd heeft bij de laatste verkiezingen. De kiezer heeft gesproken.
Terwijl alle partijen die nu in de raad zitten weer een winterslaap aan het houden zijn tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezing, gaat GLP duidelijk doen wat ze altijd al hebben gedaan, zichtbaar zijn!
Wij vinden het schandalig, dat je jezelf als politieke partij je niet meer laat zien, terwijl je toch gekozen bent door de burger.

Zichtbaarheid

Aangezien we in goed contact staan met alle raadsleden en ook bij de gemeentelijke instanties, zullen wij proberen om U te helpen waar wij maar kunnen. We blijven daarom lobbyen bij de andere partijen om U van dienst te mogen zijn. Dit hebben we de afgelopen jaren met veel succes gedaan en dit blijven we uiteraard doen.
Zelfredzaamheid is voor veel inwoners van Almere een illusie. Veel van onze stadsgenoten vinden het lastig om het juiste ”loket” te vinden waar ze terecht kunnen met hun problemen of raken verdwaald in het alsmaar uitdijende woud van regelgeving en administratie. De versnippering van begeleiding enerzijds en de hoge verwachtingen van de ”mondige en participerende burger ” anderzijds, leidt er toe dat veel van onze inwoners door de bomen het bos niet meer zien.
Je kunt als burger nog steeds melding doen, als er iets gebeurt waar U het niet over eens bent, dit kan via ons meldpunt. Wij gaan hier zeker voor U aan de gang om dit weer recht te trekken.
Ook als er iets gaat gebeuren waar veel inwoners niet mee eens zijn, zullen wij zeker niet de handdoek in de ring gooien. We zullen kijken of we eerst een ronde tafelgesprek aanvragen of dat we juist direct overgaan tot een burgeractiviteit of burgerinitiatief. Ook gaan we dit uiteraard doen als er een goed idee komt, waar de raad gewoonweg niet naar wilt luisteren. Wij van GLP zijn er voor U!
Heeft u een idee voor de stad of gebeurt er iets waar u zich niet in kunt vinden, mail het ons via almere@groenliberalepartij.nl
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

GLP is voor iedereen met een hulpvraag van iedere aard en onze deur staat altijd open!

Behalve e-mailen, kunt u ook persoonlijk met ons in gesprek. Wij houden elke eerste maandag van de maand een openbare vergadering in Buurtcentrum “De Draaikolk” aan de Lekstraat 2 in Almere Stad. Elke laatste zondag van de maand hebben we een Meet & Greet ergens in Almere.

Houd daarom onze agenda goed in de gaten.

E-mail ons of kom gerust eens langs, wij zijn er juist voor U!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://almere.groenliberalepartij.nl/glp-blijft-zichtbaar/

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.