Doe mee

Lid worden en meedoen?

Stem je GLP of draag je het groen liberalisme gewoon een warm hart toe? Heb je overal een mening over? En wil je daar meer mee doen? Word dan lid van de GLP in Almere en doe mee! Als lid werk je mee aan de toekomst van onze stad. Aan de vrijheid voor iedere Nederlander om die toekomst zelf vorm te geven. Aan een stad waarin je zorgt voor jezelf, geeft om een ander en krijgt wat je verdient. Je ontmoet heel veel mensen die daar ook aan werken. Bijvoorbeeld de politici van nu en van de toekomst. Maar ook andere Almeerders die net als jij betrokken zijn en graag meedenken over de toekomst van onze gemeente.

 

Bij de Almeerse GLP is het altijd mogelijk om een kijkje te nemen in het werken van ons bestuur. U wilt weten hoe onze bestuursleden werken of mee praten over actuele onderwerpen? U kunt geheel vrijblijvend kennis maken met ons bestuur. Stuur een e-mail naar almere@groenliberalepartij.nl met uw naam en telefoonnummer en wij nemen spoedig contact met u op.

We zouden het fijn vinden als het aantal leden groter wordt. Hierdoor staan we sterker en kunnen wij meer. Heeft u geen tijd of zin om actief deel te nemen: u hoeft zich tot niets verplicht te voelen. Wanneer u wel een financieel steentje wilt bijdragen dan is het uiteraard mogelijk om ons ook zo te steunen.

Meteen lid worden van de GLP? Dat kan! Klik hier en doe mee!

 

Volg ons ook via 

 

 


GLP heeft de ANBI-status

Sinds 1 januari 2013 heeft GLP de status Culturele ANBI. Dat is gunstig voor donateurs, omdat het extra belastingvoordeel oplevert.

Wat is een ANBI status?

Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Als een ANBI een culturele instelling is, kan deze ANBI de status culturele ANBI krijgen. Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Voordelen

  • Als u ons als bedrijf sponsort, levert u dat belastingvoordeel op
  • Ook een particulier die iets schenkt, heeft een extra belastingvoordeel, omdat dan een extra giftenaftrek geldt

3 Keer Voordeel met de ANBI-status

Voordeel 1: Vrijstelling van BTW over donaties.

anbistatusWanneer je geen tegenprestatie levert aan de subsidieverstrekker dan hoef je geen BTW af te dragen. Ook betaal geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die je instelling gebruikt voor het algemeen belang.
Wanneer je zelf als ANBI schenkingen doet in het algemene belang, dan hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen. Vaak moet je organisatie wel aan specifieke voorwaarden voldoen, raadpleeg bij twijfel vooraf de belastingdienst.

Voordeel 2: Giften zijn voor Donateurs aftrekbaar van de Belasting

Voor de donateur van een gift aan een ANBI is het ook prettig om te weten dat zijn gift aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. De ANBI-status maakt jouw organisatie dus ook aantrekkelijk(ker) voor donateurs om aan te doneren!

Voordeel 3: De ANBI-Status fungeert als Keurmerk

Het hebben van een ANBI-status werkt ook als een soort ‘keurmerk’. Het geeft namelijk aan dat je aan bepaalde criteria voldoet. Hierdoor kunnen (potentiele) donateurs zelfs makkelijker over de streep worden omdat ze je zien als een ‘betrouwbare partij’. En daarmee kan het werven van fondsen en donateurs dus ook zelfs makkelijker voor je worden. Gebruik je ANBI-status dus ook op je website of in je externe communicatie.

Wilt u ook GLP steunen, klik dan hier

Permanente koppeling naar dit artikel: https://almere.groenliberalepartij.nl/doe-mee/